Шефът на руския Съвет за сигурност: Да заплашваме Украйна? Пълен абсурд!

Николай Патрушев омаловажи медийната шумотевица около Киев
Обновена: 30 яну 2022 17:25 | 30 яну 2022 17:25, Веселина Йорданова
167
Шефът на руския Съвет за сигурност: Да заплашваме Украйна? Пълен абсурд!
Снимка: БГНЕС

Началникът на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев днес отхвърли обвиненията, че страната му представлява заплаха за Украйна, предаде ДПА.

"В момента се говори, че Русия заплашва Украйна", каза Патрушев в Санкт Петербург, цитиран от агенция "Интерфакс". "Това е пълен абсурд, няма заплаха", продължи той.

Още по темата
Бившият началник на службата за вътрешна сигурност на Русия също така обвини Запада, че разпространява "самоцелни измислици" за възможна война. "Не искаме война, тя изобщо не ни трябва", каза Патрушев.

По-рано външното министерство в Москва отправи остри критики срещу западни медии за отразяването на разполагането на руски военни.

"Шумотевицата в западните медии около руско-украинските отношения достигна точката на кипене. Или по-скоро краен стадий на лудост", се казва в изявление на министерството, в което се твърди, че прехвърлянето на военна сила в съседната Беларус е просто част от подготовката за планирани съвместни военни учения през февруари.

На запад съобщенията за разполагане на огромен брой руски войски близо до Украйна причиняват от седмици безпокойство и много хора се страхуват, че Москва може би възнамерява да атакува съседката си, въпреки че Кремъл отрича.

Други наблюдатели вярват, че Русия е предизвикала напрежение около Украйна, за да убеди НАТО да направи отстъпки по въпроса за поисканите от Москва гаранции за сигурност.

Миналата сряда НАТО и САЩ отговориха писмено на исканията на Москва. Но те не демонстрираха склонност да преговарят, особено за поискания от Москва обвързващ ангажимент за прекратяване на разширяването на НАТО в източна посока. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
138- ЗАЩО ПРОПУСКАШ СУ24 И ВЦЕПЕНЕНИЯ ДОНАЛД КУК.
107
2
 
3
 
! Отговори
Дебил преди 2 години
До АнонименВеликата американска армия я видяхме в Афганистан колко струва. Украинците не са US Army, а армията на РФ - не е Талибан ))))
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ Е СТРАНА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ- РАЗПАДНА СЕ СССР И КОЙТО ГО МОЖЕ ЗАБОГАТЯ И СЕ ПОЯВИХА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ В ДОЛАРИ С ПРОИЗХОД ОТ СЕЛИЩНИ ОБРАЗУВАНИЯ С МАЙКА ЧИСТАЧКА В УЧИЛИЩЕ И БАЩА ДЪРВОДЕЛЕЦ, НО ЧОВЕКЪТ ГО МОЖЕ И СТАВА МИЛИАРДЕР, А КОЙТО ГО МЪРЗИ МЪРМОРИ- ОТИВАЙ В РУСИЯ И СТАВАЙ МИЛИОНЕР!
105
3
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 146 === Като пиша на телефон и обърквам в бързината буквите бе, другарю Олиг :))) "Джавелин" е, знам много добре и никое друго противотанково оръжие в света не може да се мери с него, камо ли съветския "Корнет", която е от 1998 година, по-тежък е и неудобен, докато "Джавелин" е само 11 кг. Руснаците ако нахлуят ще берат страшни ядове с него
104
5
 
10
 
! Отговори
До анонимен 135 - 2 преди 2 години
Не ги мисли руснаците, хранят се! Но да кажеш, че са необразовани! Пшел тынахуй! Руснаците са между най-образованите хора на планетата! Аз ти го казвам, там получих образованието си в богати библиотеки, слушах лекции от такива преподаватели, които ти и с телескоп няма да видиш! Грандиозни са постиженията на руската наука! А при бързо затъпяващата ни нация ТВ говорителка съобщава за нови трансуранови елементи, синтезирани в ускорителя в...Дубай! Не е чувало за Дубна, горкото мисирче!Примери -бол
103
4
 
7
 
! Отговори
До анонимен 135 преди 2 години
"...90% от населението по селата се храни с картошки и водка и умира младо и необразовано в мизерия. Тъжно е да си руснак в 21 век.".....Кой ви налива в празните манерки тези гглупости! Освен картошки, друго не расте ли? Цвекло, целина, моркови, пащърнак, зеле, ряпа, огурчики, ябълки, вишни? Да, водка, а не миризлива пърцуца! В селата във всяка къща на стената виси я тулка, я ижовка и най-модерни карабини с оптика. Горите са пълни с елени, лосове, сърни, глигани, мечки, глухари, реките - с риба!
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик.......Джавелин, а е "дажвелин", глупи! По всичко отстъпва на "Корнет", а руснаците имат много по-добри! Имаше филмче как в Сирия удари сирийски танк с отворен капак на купола, танкистът изскочи и побягна! Джавелинът кофти се представя при снеговалеж, прашна буря, изстрелян метален прашец и още неща от активната защита....
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МАЙОРА---------Разжалвам те в редник! Русия няма пари за гглупости, но за оръжие - има! В момента излизат разработки, направени БЕЗ ПАРИ, на самоинициативни начала! Това са патриоти, а не финансова суперкомпания, каквато са Щатите! Имат умове, всевъзможни материали и технологии. Самолетът, който шокира света и който след 4 години ще изхвърли от пазара F-35, е проектиран за една година със суперкомпютър! Нямат равни с средствата за РЕБ! Подводниците им държат всички световни рекорди!
100
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Защо ще я заплашвате,вие искате да я завладеете.
99
5
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Дажвелин лекува всички болки
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поживьом увидем.
97
0
 
2
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
До българин 78 Патриотическая-еротическая я изслушах с кеф, Слепаков си го знам отдавна. Нищичко лошо няма казано за руснаците. Цялата публика се смееше от сърце. Така че лъжи някой който не разбира руски
96
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има газ има пари,няма газ няма пари.Зле и за Купувачи и за Продавачи.
95
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има само едно обяснение на събитията от последните месеци и то е че руската мечка е огладняла.Газопроводи бол а газ по тях няма.
94
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путикономиката разсипва русия, която няма никакъв стратегически план за развитие, освен производство на железа за убиване, т.е. севернокореизация на страната: да плаши и дрънка оръжие, за да и обърнат внимание , обидена че не я имат за някаква световна сила, докато 90% от населението по селата се храни с картошки и водка и умира младо и необразовано в мизерия. Тъжно е да си руснак в 21 век.
93
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позата се нарича "клек". Една война на Русия (имат пари за около 6 часа война) ще означава китайски Сибир завинаги. Мислете сами.
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 131Украйнците са и виновни за Крим за 30години трябваше да го заселят с украинци националисти а те го дадоха на тепсия на руснаците"///Виновни са за това, че верваха на руснаците, дадоха си ядреното оръжия, пък ушан ките щели да ги пазят, че и морски бази на Крим им дадоха." Един гледа сватба, друг брадва"
91
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега гледах Жизнь в Россия.Голяма трагедия, самите руснаци казват, че са най-бедната страна, ко ментарите са убийствени- Докато е Путин все най-бедни ще сме!Инвалид барабар с количката вързана с въжета чрез строителна макара, го издърпваха до втория етаж през балкона!Такова нещо няма и в Третия свят!
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не заплашват, те действат. Вижте Крим.
89
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 117Американските руснаци ще бъдат на първа линия срещу путиновата армия, ако нападне САЩ.Тия хора не са избягали от средновековието, за да се бият за тези които ще ги върнат пак там.

Спонсорирани публикации